Què fem i com

Donant salVaques a ValldarquesRedall bales d'herbaMenjadora a l'hivernCobert amb herbaTranshumànciaVedell al corral

Gestió del ramat

Tenim ramat de vaques de la raça Bruna dels Pirineus, aquestes viuen i mengen als prats i a les pastures gairebé tot l’any.

Amb les vaques que no tenen vedell, a l’hivern, fem transhumància cap als boscos del Pre-Pirineu, concretament al poble de Valldarques (part baixa de la comarca de l’Alt Urgell). La resta de vaques que en aquesta època de l’any estan criant el seu vedell, les cuidem a casa. A partir de finals de maig, ajuntem tot el ramat i el distribuïm i pugem a les pastures de l’alta muntanya dels Pirineus (part muntanyosa de la comarca del Pallars Jussà).

Els toros estan amb el ramat, la munta és natural.

La reposició del ramat la fem amb les vedelles nostres.

Produïm carn

Un cop tenim els vedells grassos, els sacrifiquem a l’escorxador de la Pobla de Segur (també inscrit al CCPAE). Nosaltres mateixos els recollim i els distribuïm, uns van a una carnisseria i la resta al nostre obrador. Aquests últims, quan han passat els dies de maduració a la cambra frigorífica, els desfem, els tallem i filetegem, els elaborem, els envasem al buit, els posem en caixes i pesem, i els servim directament als consumidors.

La carn dels nostres vedells és molt gustosa, de color vermell tirant a fosc. L’estabilitat en el color intens de la carn i el color grogós suau del greix, li donen els antioxidants naturals que conté l’herba , com la vitamina E i els pigments carotenoides i isoprenoides.

És una carn salubre, degut al contingut i la proporció dels àcids grassos insaturats que conté el greix.

Brunec és la carn de vedella ecològica que fem a Casa Mestrepere de Pobellà

Inscrits al CCPAE des de 1974Inscrits als registres:
CCPAE nº: CT/0564/PE
RSIPAC nº: 10.07730/CAT
RGSA nº: 10.22119/L

Vedella ecològica Brunec

Assumpta Codinachs i Ramon Font CB, Aixalda
Casa Mestrepere
25512 Pobellà (Pallars Jussà)
info@vedellabrunec.cat
Tf: 973 663 022 – 608 899 551 – 660 837 859